Ik ben geen niemand

discriminatie anoniem

Anoniem solliciteren

Al jaren experimenteren bedrijven met anoniem solliciteren. Als remedie tegen discriminatie. Je zou denken dat je op een gegeven moment bent uit geëxperimenteerd. De een noemt de resultaten hiervan succesvol. Een ander merkt geen verschil. Wat ik vooral mis, is de aandacht voor de selectiecommissie. Of eigenlijk het gebrek aan aandacht. Want juist van selectieleden mag je objectiviteit verwachten. Anoniem solliciteren lijkt mij niet de oplossing. Je naam is onderdeel van je identiteit. Door te vragen dat iemand deze weglaat is oneerlijk. Dan zeg je toch eigenlijk, ‘je telt niet mee’.

Hoe werkt dat?

Maar … zo’n anonieme sollicitatieprocedure. Hoe werkt dat? Wordt een recruiter geblinddoekt? De persoonlijke gegevens met Tipp-ex weggewerkt? Dat niet. Maar… persoonlijke gegevens zoals naam, geboortedatum, geslacht, burgerlijke staat worden geanonimiseerd. Ben je gewend een pasfoto mee te sturen? Ook dit wordt onherkenbaar gemaakt.

Er zijn proeven waar de werkgever de sollicitanten vraagt een sollicitatieformulier in te vullen. Hierin worden geanonimiseerde én persoonlijke gegevens gevraagd. Alleen de personeelsadministratie, waar de sollicitaties binnenkomen, ziet beide gegevens. Deze stuurt de geanonimiseerde sollicitaties door naar de selectiecommissie. Deze kiest de beste kandidaten. De personeelsadministratie verstuurt vervolgens de uitnodigingen en afwijzingen. Daarna ontvangt de selectiecommissie de persoonlijke gegevens van de geselecteerde kandidaten. Pfff.

In het donker

Vorig jaar kon op een banenbeurs in Keulen in het donker worden gesolliciteerd bij Aldi. Aldi wilde met de Blackbox graag een gesprek voeren zonder vooroordelen. Of die nou van de sollicitant of van het bedrijf komen. In het donker kun je niet afgaan op uiterlijkheden. Het gaat dan om wat iemand zegt. Aldus Aldi. Ach… het is creatief.

Profielfoto

Vaak heb ik discussies over het belang van een profielfoto. Professioneel of niet. Het maakt jouw verhaal persoonlijker en wekt vertrouwen. Zeggen deskundigen. Kennelijk niet. Want solliciteren doen we nu anoniem. De sollicitant ‘met een migratie-achtergrond’ en die jongeman die solliciteert op de functie van secretaresse. Of die vrouw met een aandoening, waardoor haar gezicht misvormd is. Maar ook een vrouw met kinderen. Werkgevers vragen zich vaak af of zij haar moederschap kan combineren met een baan. Ze kunnen allemaal ook nog ná het sollicitatiegesprek worden afgewezen. Discriminatie gaat natuurlijk niet alleen over etniciteit. Maar ook over onder andere uiterlijke kenmerken.

Het kan anders

Ik ben ooit door een uitzendbureau voorgesteld bij een bedrijf. Zonder dat dit bureau mij in persoon heeft ontmoet. Een kort telefonisch gesprek met een intercedent. Twee sollicitatiegesprekken later en ik had een leuke klus. Het kan echt anders. Niks persoonlijke gegevens weglaten. Werkgevers moeten het ook willen.

Gisteren las ik dat uitzendbureaus hun medewerkers op cursus sturen. Dat lijkt mij een goed begin.anoniem solliciteren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *