Blogs schrijven … Ik? Ja, ik ben om!

Een goede vriendin, en communicatieadviseur, vertelde mij een paar maanden geleden dat ik ook blogs moet schrijven. “Uhm…nee,” was mijn antwoord. Dat ben ik zeker niet van plan, dacht ik. Want ik en blogs schrijven? Ik? En waarover zou ik moeten bloggen dan? Ja, ik houd van schrijven. Altijd al zo geweest. Maar dit is toch van een andere orde. Blogs zijn teksten die door onbekenden worden gelezen. Mensen die ik niet ken, geef ik toegang tot mijn leven. Mijn mening over bepaalde onderwerpen wordt uitgelicht. Zit ik, en met name mijn doelgroep, hier wel op te wachten?

Ik besloot het toch maar te proberen. Maar first things first. Ik moest een onderwerp bepalen. Mijn focus. En dat was toch even lastiger dan ik had gedacht. Want wat is leuk om te delen? Wat past bij mij ? En wat vindt mijn doelgroep interessant om te lezen? Educatie heb ik altijd interessant en belangrijk gevonden.

Waarom dan?

Dankzij mijn brede kennis kan ik mijn eigen richting kiezen. Het heeft mij een onafhankelijke vrouw gemaakt. Kennis en vaardigheden ontwikkelen is een continu proces. Dit hoeft niet binnen de officiële instituties plaats te vinden. Er zijn tegenwoordig genoeg gratis online trainingen. Hier maak ik veelvuldig gebruik van. De sterk veranderde economie gaat  gepaard met korte termijn en parttime arbeidscontracten. Dit vraagt om meer flexibiliteit van de medewerker.

Op dit moment zit ik zelf ook in een nieuwe leerproces: blogs schrijven. Dus, ja, educatie zou weleens de rode draad (mijn focus) kunnen zijn voor mijn blogs.

Innovators vs laggards

Tijdens het uitwerken van mijn eerste blog dacht ik vaak aan mijn schooltijd. Specifiek aan het vak economie. Een interessant hoofdstuk ging over innovators (trendsetters), early majority (trendvolgers) en laggards (achterblijvers). Behoor ik tot die laatste groep, dacht ik? Zo voelde het wel. Maar is dat erg?

Even ter informatie. Een discman kocht ik, omdat een walkman echt niet meer kon. Beiden heb ik overigens nog steeds, inclusief cassettebandjes. En van de videorecorder heb ik nog lang genoten. Toen deze kapot ging en nergens meer kon worden gerepareerd heb ik een dvd-speler gekocht. En ja, ook lp’s heb ik nog liggen. Deze zijn weer helemaal hip. Dus wat dat betreft, ben ik weer een innovator.

Ik ben benieuwd hoe jij denkt over een leven lang leren. Hoe pak jij dit aan?

Deel je ervaring onderaan.

 

Comments 21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *