E-book versus papieren boek

Tot vorig jaar, riep ik regelmatig “geen e-book of e-reader voor mij”. “Daar kunnen wel 100 boeken op”, was dan een veelgehoorde reactie uit mijn omgeving. Maar op een e-reader kan ik de pagina’s niet voelen, de geur van het papier niet ruiken en niet genieten van de mooie omslag. En het zou zomaar in beslag kunnen worden genomen door de douane op het vliegveld.

Dit jaar kreeg ik bij een cursus geen fysieke cursusboek, maar een digitale. Digitaal! Die zelfde avond herinnerde ik mij dat ik nog een tablet had liggen. Gekregen tijdens een andere cursus. De volgende dag heb ik bij mijn favoriete lunchroom het cursusmateriaal gelezen op mijn tablet. Dit is mij zo goed bevallen, dat ik nu een cursus volg om documenten om te zetten naar e-books.

Op internet kwam ik onderstaande foto tegen. En ik ben het helemaal eens met de tekst. Hoewel ik het voordeel van een digitaal boek heb ervaren, moet ik niet denken aan een leven zonder fysieke boeken.

Comments 13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *