Zelf een website maken moeilijk? Nee hoor!

Het idee om zelf een website te maken schrikt veel mensen af. Om dit te kunnen moet je vast technisch onderlegd zijn. Althans, dat dacht ik. Maar niets is minder waar. Echt! Het bouwen van een website is makkelijker dan je zult denken. Oké, eerlijk is eerlijk, aan het begin begreep ik er niets van. De termen: MySql, plug-in, widget zijn voor een ervaren websitebouwer misschien klare taal, voor mij als leek klonk het als Japans. Wat was ik toch blij met de vele e-books.

Hoe meer ik erover las hoe begrijpelijker en interessanter ik het onderwerp en de vele termen begon te vinden. Regelmatig werd ik op het internet gewezen op een ad: je eigen website bouwen in 5 minuten. Dat klinkt niet verkeerd, toch? Op een zondagochtend ben ik enthousiast begonnen aan het bouwen van een website via WordPress.com (dit is een platform waarop je gratis websites kunt aanmaken). Een mooi template had ik snel gevonden. Ik kon al visualiseren hoe mijn website eruit zou komen te zien.

Met een paar klikken had ik inderdaad in een mum van tijd een website gemaakt. Ik moest het alleen nog hier en daar wat verfijnen. De juiste kleur, passend bij mijn huisstijl, had ik zo gevonden en toegepast. – Wist je trouwens dat het hebben van een duidelijke huisstijl erg belangrijk is? Buro Verbaal kan je helpen bij het creëren hiervan.- Wat was ik trots op mezelf. Nu moest ik alleen nog in mijn URL (www) het woord WordPress verwijderen. Helaas kan dat niet bij WordPress.com. “Gratis!”, ik had het kunnen weten!

Gelukkig had ik inmiddels genoeg gelezen over het onderwerp en besloot ik een nieuwe website te bouwen in WordPress.org (niet gratis, omdat je een domeinnaam en hosting nodig hebt). Al zoekende naar een webhoster stuitte ik op informatie van SKVR over de afdeling Fotografie & Media. Of toeval nu wel of niet bestaat, het ging over een cursus ‘je eigen website met WordPress’. Ik heb mijzelf ingeschreven en ben kort erna begonnen.

Tijdens de cursus heb ik aan mijn eigen website mogen bouwen. De nieuwste tips & tricks heb ik mee gekregen, maar ik heb mijn eigen website gewoon neutraal (doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg) gehouden. Dat past ook het beste bij mij als persoon en mijn core business. Door de cursus ben ik onder andere in staat plug-ins te installeren, headers en footers aan te passen, sidebars toe te voegen. Je kan het zo geavanceerd krijgen als je wilt.

Dus… zelf een website bouwen is niet moeilijk. Het is zelfs leuk om te doen én goedkoop. Ik heb inmiddels mee geholpen met het bouwen aan de nieuwe websites van Botanische Tuin Afrikaanderwijk. Wil jij ook een website of is je website toe aan een nieuwe look & feel? Neem contact met mij op. Ik help je graag.

Comments 20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *